Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

ANAV i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre signen el conveni anual de col·laboració

3 juliol 2008 · Noticies

El Sr. César Candás, director de la central d’Ascó en representació de la Asociación Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV), i el Sr. Josep Solé i Arnal, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, han signat aquest dijous 3 de juliol el conveni anual de col•laboració.

Les centrals nuclears d’Ascó han estat des dels anys setanta un motor dinamitzador de la Ribera d’Ebre contribuint al desenvolupament econòmic i social de la comarca. És per això que ANAV col•labora anualment amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per continuar potenciant i afavorir al progrés de la contrada.

Entre els punts de col•laboració més importants del nou conveni de col•laboració per al període 2008-2009 destaquen: la millora de les infraestructures existents per potenciar l’activitat econòmica de la zona; el desenvolupament d’activitats alternatives en els sectors agrari, turístic i artesanal per consolidar les iniciatives autòctones del territori; el foment i la creació de llocs de treball estables; la millora de l’oferta de formació professional mitjançant cursos de formació complementària; la promoció i la divulgació de la comarca i, finalment, el desenvolupament d’iniciatives de caire social destinades a la millora del benestar dels col•lectius singulars: tercera edat, joves, dones, aturats i immigrants.

ANAV col•laborarà amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre perquè es puguin dur a terme totes aquestes activitats amb una quantitat de 375.000 euros durant el període de vigència del conveni.

Durant l’any 2007, ANAV va col•laborar amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre fent una aportació de 275.000 euros, la qual cosa va representar el 70% de la despesa total del Consell Comarcal en aquests aspectes. Gràcies a la col•laboració econòmica d’ANAV i la del Consell Comarcal es van crear 42 nous llocs de treball, es va participar activament en despeses socials finançant el transport sanitari de persones amb dificultats; es va col•laborar en la promoció de la zona i del turisme fluvial i, finalment, es va col•laborar amb la cultura i l’esport de la Ribera d’Ebre.

El nou director de la central nuclear d’Ascó, César Candás, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni ‘que permet a l’empresa participar en activitats importants per a les famílies, la gent gran, els joves i els ciutadans en general de la Ribera d’Ebre’. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, ha destacat que ja fa 18 anys que se signen els convenis de col•laboració que ‘permeten realitzar projectes que sense aquesta aportació no es podrien fer per falta de finançament’.

També s’inclouen en l’àmbit d’actuació conseqüència del conveni els quatre municipis riberencs –Miravet, Benissanet, Rasquera i Ginestar- que queden fora de l’àmbit geogràfic del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: