Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal col·labora amb la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs

10 juny 2004 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre col·labora com a patrocinador a la primera edició de la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs, que tindrà lloc el proper 19 de juny sa Móra d’Ebre, sota l’organització del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament i l’Institu Ramon Muntaner. L’àmbit d’aquest certamen són les comarques ebrenques: Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Baix Cinca, Matarranya, Maestrat i Ports.

La Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs vol esdevindre la trobada anual de tots els autors, editors, llibreters, distribuïdors, entitats culturals, centres d’estudis, lectors i públic en general, un lloc on es farà difusió de totes les obres que parlin de les terres ebrenques i dels autors ebrencs, i on es podrà adquirir qualsevol llibre d’autor o de temàtica que pertanyi a les comarques de l’Ebre; per la qual cosa, la fira intentarà aglutinar el màxim fons de llibres possible en aquesta línia. A més a més, a través de taules redones s’analitzaran els temes que afectin les parts implicades en la indústria cultural del llibre ebrenc i, així, es reflexionarà de manera col·lectiva sobre la situació d’aquesta indústria.

Així, doncs, els diversos actes i zones de la fira estan pensats perquè tothom pugui descobrir els llibres, intercanviar opinions amb els autors i parlar dels temes que interessen el llibre ebrenc. El certamen serà un bon aparador d’autors i llibres, però no se centra només en això, vol ser també un lloc de debat i reflexió, d’intercanvi d’idees i projectes, d’enfortiment de relacions i, sobretot, d’anàlisi de present i fixació d’objectius de futur.

Dades de la fira

Estands. La fira acollirà vint estands participants de les organitzacions següents: Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Institut Ramon Muntaner, Associació Cultural La Riuada · Móra d’Ebre, Associació Cultural del Matarranya · Calaceit, Llibreria Serret · Vall-de-roures, Bassa, La Papereria · Móra d’Ebre, Llibreria Rosa · Móra d’Ebre, Associación Enrique Bayerri · Tortosa, Cossetània Edicions · Valls, Pagès Editors · Lleida, Arola Editors · Tarragona, Ajuntament de Tivissa, Alambor i Onada Edicions · Vinaròs, Editorial Montflorit · Barcelona, Dalmau Editor – Carrutxa · Barcelona, Consell Comarcal del Priorat, Centre d’Estudis Falsetans · Falset, L’Estel publicacions · Tortosa; Centre d’Estudis Històrics del Baix Ebre · Tortosa; entre d’altres.

Autors. Hi participaran entre 30 i 35 autors que signaran llibres: Francesca Aliern, Esteve Betrià, Miquel Blanc, Miguel Gràcia, Ramon Miravall, Pere Poy, Miquel À. Pradilla, Artur Quintana, Ramon Sistac, Sílvia Veà, Susanna Barquín, Xavier Garcia, Cristóbal García, Alfredo Gavín, Artur Gaya, Marta Cid, Agustí Cerdà, Paco Gas, Víctor Canicio, Jesús M. Tibau, Josep M. Riera, Yannick Garcia, Pili Ibàñez, Carme Meix, Cinta Mulet, Manel Ollé Albiol, Imma Penna, Manuel Pérez Bonfill, Andreu Carranza, Biel Pubill, Josep M. Raduà, Josep Sànchez Cervelló, Joan R. Vinaixa; entre d’altres.

Ponents. Les taules redones comptaran amb la participació de quinze poennts: Biel Pubill, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre; Hèctor Moret, Associació Cultural del Matarranya; Ramon Miravall, Òmnium Cultural del Baix Ebre; M. Josep Margalef, Institut d’Estudis Comarcals del Montsià; M. Carme Jiménez, Institut Ramon Muntaner; Andreu Carranza, escriptor; Magí Sunyer, escriptor i professor de literatura catalana de la URV; Miquel À. Pradilla, editor i professor de filològia catalana a la URV; Xavier Garcia, escriptor i periodista; Pere Poy, investigador URV; Segimon Borràs, Associació d’Editors en Llengua Catalana; Adrià Chavarria, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Octavi Serret, llibreria Serret; Silvestre Hernàndez, escriptor; Josep Vila, distribuïdora L’Arc de Berà; Núria Grau, correctora editora; entre d’altres.

Més informació a: www.llibresebrencs.org

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: