Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

S’obre el termini de sol·licitud per organitzar activitats del Programa Arrels

25 novembre 2003 · Noticies

El conseller comarcal de Cultura, Joan-Josep Duran, s’ha reunit amb els regidors de Cultura de la comarca amb vistes a l’organització de la tercera temporada del Programa Arrels a la Ribera d’Ebre. Durant la reunió s’ha posat de manifest la importància d’organitzar activitats i cursos de formació relacionats en els àmbits de la cultura popular i tradicional catalana coordinats pels ajuntaments o les entitats de les poblacions interessades.

S’ha obert un termini que finalitzarà el 20 de desembre perquè els municipis elevin les seues sol·licituds d’activitats al Consell Comarcal, entre un ventall d’una setantena de propostes que es poden consultar a la pàgina web www.arrelscomarques.net. Un cop rebudes les sol·licituds, l’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre elaborarà una proposta de programa comarcal d’activitats que haurà de ser aprovat amb posterioritat pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Balanç de l’any 2003

Durant l’any 2003, cinc municipis de la comarca han organitzat cursos i actes del Programa Arrels, en el segon any de funcionament d’aquesta activitat d’àmbit comarcal. Aquesta programació ha estat seguida per més de 250 persones i ha tractat temes tan diferents com la cuina o la gestió econòmica de les entitats socioculturals. Els diferents municipis de la comarca que s’han implicat enguany en el programa han sigut Ascó, Garcia, Móra d’Ebre, Tivissa i la Torre de l’Espanyol.

A Tivissa s’ha impartit el curs “Com dirigir una entitat”; a Ascó, “Marc legal i fiscal de les associacions no lucratives” i “Com portar la comptabilitat al dia”; a Garcia, “Expressió artística amb de flors naturals”; a Móra d’Ebre, cursos “Interpretació teatral de nivell II” i “La cuina de cada dia”, i a la Torre de l’Espanyol, “Perfeccionament de la sardana” i “Tècnica vocal aplicada al cor”.

A banda d’aquests cursos, durant l’any 2003 cal destacar l’organització dins del Programa Arrels, l’11 d’octubre passat a Ascó, de la tercera edició de la Jornada d’Etnologia a les Terres de l’Ebre, organitzada pel Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament d’Ascó, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’associació cultural Lo Llaüt. La jornada va constituir un gran èxit de participació, ja que va aconseguir una inscripció de 140 persones d’arreu del territori.

L’acte va comptar amb un seguit de conferències, ponències i comunicacions; la presentació de la reedició del llibre La casa pagesa asconenca, obra de Jordi Ferrús, antropòleg de la Universitat de Castella La Manxa, i la celebració d’una mostra d’oficis tradicionals (ferrers, canyissers, terrissers, cabassers, ferradors d’animals…) que va tindre lloc a la plaça de l’Església.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: