Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La comarca de la Ribera d’Ebre, protagonista d’Expro/Reus 2003

9 octubre 2003 · Noticies

Aquest dimecres, dia 8 d’octubre, es va celebrar al certamen firal Expro/Reus el Dia de la Ribera d’Ebre, amb la participació d’un grup format per una trentena de representants institucionals i dels sectors econòmics de la comarca. Els actes es van iniciar amb els parlaments del director del certamen, Lluís Coll; del president comarcal, Pere Muñoz, i de la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Reus, Empart Pont.

Lluís Coll va donar la benvinguda a la delegació de la Ribera d’Ebre i destacà les principals novetats de l’edició del 2003 d’Expro/Reus. Pere Muñoz va recordar als presents les relacions socials, culturals i econòmiques que maté des d’antic la comarca riberenca amb la capital del Baix Camp, unes relacions a les quals la Ribera d’Ebre no renuncia tot i la seua vinculació institucionals i territorial amb les Terres de l’Ebre, a les quals pertany. Per la seua banda, Empart Pont, va fer notar la renovació de càrrecs polítics que ha experimentat la comarca de la Ribera d’Ebre respecte l’anterior edició d’Expro/Reus, i es va referir també als àmbits de col·laboració que mantenen Reus i la Ribera d’Ebre en matèria de gestió sanitària. Cal esmentar que en aquest acte s’hi va sumar l’històric dirigent d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Antoni Gutiérrez Díaz.

Seguidament, els participants a la diada van fer-se una fotografia de família i van efectuar una visita pels diferents espais del recinte firal, que es va iniciar a l’estand de la Ribera d’Ebre on es va gaudir d’una degustació de rebosteria tradicional riberenca i de vi de missa. Per acabar el programa, va tindre lloc al pavelló firal un dinar oficial presidit per l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i pel president riberenc, Pere Muñoz.
La participació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en l’edició d’enguany de la fira reusenca, juntament amb els consells comarcals del Priorat i la Terra Alta, es concreta en un estand de 27 metres quadrats de superfície, des d’on es promocionen els productes turístics i d’artesania alimentària d’aquesta zona. La comarca de la Ribera d’Ebre aporta a l’estand quatre plafons d’informació sobre els seus valors naturals, arquitectònics i paisatgístics, i un mapa de la comarca. També hi ha un expositor conjunt per promocionar els vins de les denominacions d’origen Tarragona-Ribera d’Ebre, Montsant, Priorat i Terra Alta.
La Ribera d’Ebre vol aprofitar la presència a Expro/Reus per promocionar entre el públic del Camp de Tarragona els diversos productes de la marca turística Ilercavònia (Camí de Sirga, La Ruta del Temple, Terra d’Ibers i Veniu a la Ribera!).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: