ELS PRODUCTES AUTÒCTONS

La cuina tradicional de la Ribera d’Ebre ofereix un gran assortiment de plats en què els productes autòctons són el principal ingredient. La cuina popular de la comarca es presenta a les cases particulars o bé surt al carrer amb motiu de manifestacions col·lectives, com aplecs o romiatges.

LA CLOTXA
La clotxa és un plat tradicional de la cuina de la Ribera d’Ebre
. Es menja principalment al camp, en trobades i en manifestacions col·lectives. És un plat propi de la pagesia riberenca. Els pagesos de la zona se’l preparaven el dia que havien de realitzar les tasques pròpies del camp.
La Festa de la Clotxa, organitzada anualment i de caire itinerant pels diferents municipis de la comarca durant el mes de febrer, és el tret de sortida de la presència de la clotxa als restaurants de la comarca.

ELS PASTISSETS
De la pastisseria tradicional són molt reconeguts i tenen molta fama els pastissos de Rasquera (pastissets, coca amb molla i les capsetes, magdalenes fetes amb ametlla i clara d'ou). De la Ribera d’Ebre són també molt coneguts el coc ràpid, els corassons, els panellets o el pa de figues.

EL VINBLANC
El vinblanc de Vinebre és un vi dolç amb força tradició a la comarca que es fa servir en actes litúrgics. S’elabora amb vi blanc, antigament fet amb raïm de la varietat garnatxa i avui amb la macabeu.


LA FRUITA DOLÇA
La tendra i dolça fruita fresca que es conrea en aquestes contrades és molt apreciada arreu. Les condicions climàtiques de la Ribera d'Ebre són les adequades per al préssec i la cirera.