LA MÓRA MORISCA
Tres visions, un sol món

Móra d'Ebre retrocedeix en el temps i s'endinsa en l'època històrica en la qual les cultures cristiana, jueva i musulmana convivien pacíficament al municipi.

Els veïns del mercadal i dels barris cristià, jueu i morisc ambienten els carrers i, vestits d'època, recreen el moment històric.

Els artesans, amb els seus oficis antics, els espectacles teatrals i de carrer, les desfilades, els torneigs, les mostres i els productes tradicionals, conviden els visitants a gaudir de la festa.

La Móra Morisca destaca pel seu caràcter històric de diversitat i tolerància.

Primera o segona setmana de juliol.

Durant aquests dies també es podrà visitar el castell de Móra d’Ebre situat a la part alta del nucli antic de la vila. La història del castell de Móra d’Ebre està lligada a la baronia d’Entença, que va ser-ne propietària. Les seves pedres són el testimoni dels nombrosos atacs que ha sofert al llarg del darrer mil·lenni.
La resta de l’any els horaris són els següents:

- Horari de Setmana Santa: de 10.30 – 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h
- Horari d’estiu: de 10.30 – 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h
* Confirmar horaris per telèfon. Entrada gratuïta


FESTA DE SANT ANTONI A ASCÓ

Declarada d’interès comarcal
La festa de Sant Antoni a Ascó ha perpetuat el manteniment d’unes tradicions que es perden en el temps, reunint un seguit de particularitats que la fan singular a la nostra comarca: manteniment de la plega, els tradicionals Tres Tombs, la distinció dels encarregats d’organitzar la festa en les figures del clavari i els majorals, les més que tradicionals i populars corrides de cavalls, rucs i matxos; l’encesa de la foguera amb la llenya cedida pels veïns i la ballada ininterrompuda de la jota d’Ascó, amb música i dansa pròpies.
Gener.

LA DIADA DE LA CIRERA A MIRAVET

La Diada de la Cirera se celebra el segon diumenge de juny a Miravet, amb conferències sobre aquest conreu, exposicions de les diferents varietats de cirera, ball a la plaça, sardanes, un dinar popular amb paella gegant a la vora del riu, concurs de coques de cireres, repartiment de coca i licor de cireres per a tothom i, al vespre, revetlla amb orquestra.

Tercer diumenge de juny