3De la Picossa al riu, revista número 24 de La Riuada 

 

La revista Cultural La Riuada dedica el seu darrer número al territori, l'entorn, la natura, el medi físic i el paisatge de Móra d'Ebre. La publicació ha sortit aquests dies i inclou, dins del monogràfic, diferents articles entre els quals hi ha els següents: Història de la nostra terra de Rafel Mirabal Insa, Una terra de múltiples dominis d'Artur Cot Miró, Espais naturals de Móra d'Ebre de Monserrat Anguera Terre i Vicent Casadó Burillo, La pedra en sec a Móra d'Ebre de Julio Monfort Tena, Estimació d'avingudes màximes al riu sec de Móra d'Ebre, d'Albert Argilaga Claramunt, Móra d'Ebre al nomenclàtor de Jordi Duran, Els fruiters tradicionals a Móra d'Ebre. Un paisatge del passat de Maite Cot Ardévol, La Móra edènica o els paisatges del paradís posseït de Rafael López-Monné i Un passeig per racons de la història de Móra d'Ebre de Lluís Blasells i Llussà.


A la publicació també hi trobem el seu apartat habitual dedicat a la crònica de l'activitat cultural realitzat per Joan Launes. La xarxa associativa participarà activament en el Fòrum Universal de les Cultures i Móra d'Ebre, municipi col·laborador de Fòrum Universal de les Cultures de Joan Launes, els quals es poden llegir a Trau i Gàbia. Som així està dedicat a l'Associació Organitzadora de les processons de Setmana Santa de Móra d'Ebre, article de Santi Alfonso Falcó.

Al racó de Móra hi trobem la cova de la Porca. La foto nostàlgica recull una instantània de l'excursió a la Picossa d'un grup de morencs el 28 de maig del 1967. Una excursió que van iniciar el 18 d'abril de 1962, Antoni Terré i els seus amics establint un vincle d'amistat, sentiment i fraternitat en què arribar a fer el cim de la Picossa s'establí com a tradició ininterrompudament fins a l'any 2001.

De la Picossa al riu vol retre homenatge al territori, al nostre entorn, al nostre paisatge. La revista està editada per l'Associació Cultural La Riuada de Móra d'Ebre.