Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’oli riberenc Dolium explica la seva experiència en una jornada sobre comercialització de marques premium d’oli d’oliva el mateix dia que rep un premi a Israel

5 juliol 2018 · Noticies

La tècnica comarcal del sector agroalimentari, Núria Galende, i els productors oleícoles riberencs que han format part del projecte comarcal per crear un nou oli amb marca pròpia de la Ribera d’Ebre, en aquest cas representats per Carlos Montané, de Fruits Secs i Olis Montané, van presentar aquest dimarts l’experiència del projecte Dolium a la jornada Iniciatives “Win-Win” per la comercialització de marques Premium d’Oli d’Oliva, celebrada a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de la Generalitat de Catalunya, a Reus.

Per conèixer els detalls de com es va crear aquest oli riberenc, al qual hi van participar nou productors de la comarca, podeu veure aquest vídeo:

Clica sobre la imatge per veure el vídeo.

L’objectiu de la jornada era aprofundir en casos d’èxit de cooperació relacionats amb el sector oleícola. I és que per als impulsors d’aquesta jornada, la marca comú permet unir esforços econòmics importants amb l’àmbit de comercialització i packaging.

A la jornada van participar professionals del món oleícola català.

La cooperació, clau

En la jornada, Galende i Montaner van fer una exposició de l’experiència de l’oli de la Ribera d’Ebre, en la qual van considerar que “aquest és un projecte que només és possible implementar-lo amb la cooperació de tots els agents implicats. Sense la implicació del sector públic, hauria estat impossible poder tirar endavant aquest projecte. El sector públic es qui ha coordinat i impulsat la iniciativa a l’inici i ha facilitat al sector privat eines per poder desenvolupar el projecte: un pla de màrqueting i comercialització, suport tècnic en les millores a la producció, …”. El projecte ha estat impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el programa Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Segons la tècnica comarcal, “sense la implicació quant a coneixements, recursos tècnics i econòmics dels participants i la bona entesa d’aquests des de el principi, no s’hagués pogut crear cap oli conjunt ni valoritzar-lo. Per a Montaner ”no som competidors. Els nostres competidors no els tenim aquí i treballant junts amb altres productors de la comarca podem arribar més lluny”.

 

Nou premi per al Dolium

La celebració coincidia amb la bona notícia arribada d’Israel, sobre la concessió d’un nou premi a l’oli Dolium: el Prestige Gold Terra Olivo del Concurs Internacional d’oli d’oliva a Jerusalem – Israel, i que se suma a la medalla de plata de l’OLIVEJAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition 2018, i al reconeixement a la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de Móra la Nova.

 

Teniu més informació del projecte Dolium en altres notícies d’aquest web.

I podeu visitar la web de l’Oli Dolim.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: