Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una gran carpa acollirà la 15a Festa de la Clotxa a la Serra d’Almos per prevenir la pluja diumenge

6 abril 2018 · Noticies

Foto de grup dels assistents a la presentació per promocionar la festa i les jornades gastronòmiques.

L’amenaça de pluja per aquest cap de setmana no impedirà la celebració de la 15a edició de la Festa de la Clotxa a la Serra d’Almos, aquest diumenge dia 8 d’abril. Davant les previsions del temps, l’organització de la festa comarcal ha previst habilitar una gran carpa a la zona del poliesportiu de la Serra d’Almos per poder així tirar endavant l’operatiu d’aquesta trobada comarcal que cada any se celebra en un poble itinerant, i que té com a protagonista la clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre.

La venda de tiquets continua oberta a través del web atrapalo.com, així com als forns de pa i a l’Ajuntament de la Serra. El mateix diumenge tothom que ho vulgui podrà adquirir per 4 euros el seu tiquet de la clotxa, fins a exhaurir existències. Els assistents podran degustar la clotxa, que diu molt dels orígens de pagès dels pobles de la Ribera d’Ebre, en una jornada festiva que començarà a les 10,30 hores amb una cercavila pels carrers de la Serra, per donar pas al pregó de la festa, enguany protagonitzat per Jeroni Castells, xef ebrenc reconegut amb una estrella Michelin.

Cap a les 11,30 hores es començaran a repartir les clotxes, en lots individuals que inclouen tomàquets, alls, ceba, arengada i mig pa de quilo per persona, perquè cadascú munti la seva clotxa i hi posi un bon rajolí d’oli d’oliva verge extra. Per acompanyar-la, el bon vi local, olives negres típiques de la comarca i un tall de famosa coca de xocolata de la Serra de postres. Tot plegat, en un ambient festiu per promocionar la gastronomia comarcal i els excel·lents productes locals de la Ribera, i que acabarà amb una actuació musical. Un mercat d’artesania i  una mostra de treballs de pintors, escultors i artesans locals completen el cartell preparat per la Serra d’Almos aquest diumenge.

Jornades Gastronòmiques als restaurants

El mateix diumenge, es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, a la qual enguany participen 14 restaurants: el Casal de Benissanet; Casa Castro i Fornieles de Flix; Pas de l’Ase de Garcia; Molí de Xim de Miravet; Pizzeria Carusso’s, La Creu i Turú de Móra d’Ebre; Can Secundino, Ferran, Heaven’s Door, Mas dels Subirats i La Teca de Móra la Nova; i el Càmping de Riba-roja d’Ebre. Tots ells oferiran la seva versió de la clotxa, des de la més tradicional a propostes innovadores en el seu format o ingredients, amb menús per totes les butxaques, des dels 15 als 25 euros. En podeu gaudir fins al diumenge 6 de maig.

Més informació al web turismeriberaebre.org, i a les xarxes socials de Turisme de la Ribera d’Ebre. Us animem a penjar les vostres imatges amb les etiquetes #ClotxaRiberadEbre i #RiberadEbreTurisme.

En el següent enllaç trobareu més informació de la 15a Festa de la Clotxa i les Jornades Gastronòmiques.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: