Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Llibresebrencs.org premia els millors relats de joves per internet i convida a escriure per sopar amb Andreu Carranza

29 maig 2017 · Noticies

Els premis als joves escriptors es van lliurar aquest dissabte en el marc de la Fira de Llibre Ebrenc.

Els premis als joves escriptors es van lliurar aquest dissabte en el marc de la Fira de Llibre Ebrenc.

La tretzena edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet per a Joves Ebrencs, organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ja té guanyadors. I en aquesta edició, en tres de les quatre categories, per partida doble, ja que al premi del jurat s’ha de sumar, com a novetat, el premi popular de les votacions que els darrers dies s’han fet fer a través de la plataforma digital Wattpad, que ha registrat més de 7.000 entrades i vora els 500 vots als relats participants. Tot plegat, “augura un bon futur per aquest premi i per la cultura i la literatura ebrenca”, diu la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, reconeixent la bona ploma dels joves escriptors presentats i la tasca innovadora que fan les tècniques comarcals organitzadores del premi.

Els premiats del Llibresebrencs.org d'aquest any, amb la presidenta comarcal, la directora territorial de Joventut i la regidora de Móra d'Ebre.

Els premiats del Llibresebrencs.org d’aquest any, amb la presidenta comarcal, la directora territorial de Joventut i la regidora de Móra d’Ebre.

Així, en la categoria A, per a joves de fins a 15 anys, el vot popular ha estat per Aina Ribes d’Ascó pel seu relat Lluites internes, mentre que Aïda Pallisé de Tivissa s’enduu el premi del jurat amb La noia de les estacions. En la categoria B, de 16 a 22 anys, la guanyadora del vot popular és Carolina Agueró de Móra d’Ebre, amb Simplement, escriure, i el premi del jurat és per Júlia Viejobueno de La Figuera, amb el relat Sirgant futur. En la categoria C, de 23 a 29 anys, Francesc Gaya d’Amposta és el guanyador del vot popular amb Un altre petó, mentre que Sara Espinós de Móra d’Ebre s’ha fet amb el premi del jurat amb Em dic Sarah i tinc 8 anys. Pel que fa als majors de 30 anys, en la categoria D, el riba-rojà Enric Ortega s’ha fet amb el vot popular i el vot del jurat amb el seu escrit Un racó al riu de l’oblit. Per a ells, els 150 euros del premi del jurat i, en el cas del vot popular, dos vals de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

 

Llibresebrencs.org convida a un sopar literari amb Andreu Carranza

L'escriptor Andreu Carranza va presentar el seu relat convidant al públic a escriure el seu final i guanyar, així, un sopar literari amb ell.

L’escriptor Andreu Carranza va presentar el seu relat convidant al públic a escriure el seu final i guanyar, així, un sopar literari amb ell.

Els guanyadors es van donar a conèixer aquest dissabte a la tarda, en un acte celebrat dins la Fira del Llibre Ebrenc, que durant tot el cap de setmana ha compartit escena a Móra d’Ebre amb la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum. Els joves escriptors premiats per Llibresebrencs.org van tenir l’oportunitat de llegir un tastet del seu relat davant el públic que omplia la carpa instal·lada a la plaça del Teatre la Llanterna, en un acte que va servir també per presentar una altra de les novetats del premi Llibresebrencs.org d’engany: un relat d’Andreu Carranza amb el que es convida als joves a escriure un final i guanyar un sopar amb aquest conegut escriptor riberenc per parlar amb ell sobre el relat i les tècniques d’escriptura.

Heliotrops, així es diu el relat de Carranza, està disponible a la plataforma Wattpad fins al pròxim 16 de juny, en aquest enllaç. Els participants només han d’afegir un comentari amb la seva proposta de final, amb uns 200 caràcters d’extensió màxim. El mateix Carranza triarà els tres millors finals i les persones que compartiran taula i tertúlia literària amb ell.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: